• Ik geef les aan beginners en gevorderden.  De les is individueel en vindt wekelijks plaats. Vooral voor beginners is het belangrijk, om iedere week les te hebben. De leerling moet op tijd gecorrigeerd kunnen worden. Denk b.v. aan de houding van de vingers, zithoogte enz.

  • Bij de aankoop van een instrument is het belangrijk, dat een piano regelmatig van aanslag is. Ook bij de aanschaf van een elektrische piano is het belangrijk, dat deze aanslaggevoelig is en 2 pedalen heeft.

  • Wanneer ik vind dat de leerling een goede basistechniek heeft opgebouwd, (gemiddeld na ruim twee jaar), laat ik de leerling kennis maken met verschillende stijlen. Ik vind het belangrijk dat de leerling ervaart, wat er allemaal mogelijk is op dit instrument. Wanneer je regelmatig oefent en gemotiveerd bent, krijg je nog meer plezier in het spelen.

  • Ook het thuisfront speelt een belangrijke rol. Wanneer ouders hun kind stimuleren, zul je sneller resultaat zien. Het is heel leuk, wanneer ouder en kind alle twee leshebben, het versterkt de onderlinge band.

  • Ik houd regelmatig een voorspeelavond, waar iedereen, familie, opa’s, oma’s, vrienden, van harte welkom zijn. Het is belangrijk om ook andere leerlingen te horen spelen. Daarnaast moet je leren hoe het is om op een podium te zitten. Vooral dit laatste is belangrijk, wanneer je een graadexamen wil gaan doen.

  • Ik ben lid van EPTA Nederland, voluit European Piano Teachers Association. Een vakvereniging van en voor professionele pianisten en pianodocenten. Een keer per jaar houdt deze organisatie graadexamens, waaraan mijn leerllingen deel kunnen nemen. De examens worden afgenomen in de vorm van een concert, waarbij iedereen aanwezig mag zijn.Tevens is er een kort schriftelijk theorie examen. Ik ben regelmatig jurylid bij de praktijk-en theorie examens.

Wil je geen examens doen, maar gewoon je eigen stijl spelen, dat kan ook. Na de basistechniek van het pianospelen, zoeken we samen naar de muziek die je leuk/mooi vindt.

Neem gerust contact met mij op. Ik geef je graag een onafhankelijk advies.

Neem een gratis proefles en geniet van dit mooie veelzijdige instrument.